Voňavé dýňové muffiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Voňavé dýňové muffiny
Voňavé dýňové muffiny
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58745 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
Na vytření a vysypání formiček | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
Těsto | |
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
300 g | Dýně |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
100 g | Mandle loupané |
120 g | Mouka polohrubá |
2 špetka | Muškátový oříšek |
300 g | Podmáslí |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Poleva | |
2 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
125 g | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 320,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Dýně, Hřebíček mletý, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Cukr vanilka, Hrozinky, Mandle loupané, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Podmáslí, Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Voňavé dýňové muffiny postup přípravy receptu:
1 | Formu na 12 ks muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Hrozinky omyjeme, necháme v sítu okapat, loupané mandle pokrájíme a v teflonové pánvi je nasucho opražíme do zlatova. Dužinu z dýně rozkrájíme do rendlíku na malé kousky, přidáme k ní 0,5 dl vody a pod poklicí dýni dusíme do měkka přibližně 15 minut. Poté slijeme přes cedník, vložíme do mísy a rozmixujeme na kaši. Přidáme cukr, vanilkový cukr, mletý muškátový oříšek, mletou skořici, mletý zázvor, mletý hřebíček, vejce a podmáslí. směs znovu rozmixujeme do hladka. |
2 | Přisypeme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Mícháme do doby, než se vše spojí. Nakonec přimícháme mandle a hrozinky. |
3 | Muffiny pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 180°C. |
4 | Mezitím připravíme citrónovou polevu: do misky vsypeme moučkový cukr, přidáme citrónovou šťávu a polevu vymícháme do hladka. |
5 | Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, poté je vložíme do papírových košíčků, pokapeme citrónovou polevou, kandovaným ovocem (podle vlastní chuti a fantazie) a podáváme. |
Poznámka
Jakmile muffiny potřeme polevou, ozdobíme je živými kvítky - fialkami, případně sedmikráskami. Z kandovaného ovoce dotvoříme ozdobu (např. plátky pomeranče, manga aj). Místo mandlí můžeme použít jiné ořechy, např. pekanové nebo vlašské.