Jednoduchý recept

Sushi s rybou a vařenou mrkví

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58746
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

7 g Cukr krupice
100 g Filé rybí
200 g Mrkev kořen
150 g Okurka salátová
40 g Řasa Nori
250 g Rýže dušená
2 g Sůl
50 ml Víno rýžové čínské
40 ml Voda pitná
10 g Wasabi pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 571kJ
6% Sacharidy 21 g
154% Tuky 115 g
10% Sodík 200 mg
23% Bílkoviny 13 g

Sushi s rybou a vařenou mrkví postup přípravy receptu:

1

Rybí filé pokrájíme na tenké plátky, salátovou okurku podélně rozřízneme, lžičkou vyškrábneme semínka a dužinu nakrájíme na plátečky, mrkev rozkrájíme na malé hranolky, vsypeme do kastrůlku, zalijeme rýžovým vínem, vodou, přidáme cukr, sůl a povaříme jednu minutu. Scedíme, necháme vychladnout.

2

Plátky řasy nori rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, poklademe plátky ryby, plátky okurky, navrch naneseme vařenou mrkev, pomocí podložky zarolujeme do závitku, okraj přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže. Závitek rozkrájíme na silnější plátky, vyskládáme na talíř a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept