Jednoduchý recept

Tatarské azu s citrónovou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58751

Ingredience

3 g Bobkový list
2 ks Cibule
2 ml Citrónová šťáva
1 ks Feferony
500 g Hovězí maso zadní
3 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Okurky nakládané
70 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 795kJ
3% Sacharidy 12 g
8% Tuky 6 g
130% Sodík 3 g
41% Bílkoviny 23 g

Tatarské azu s citrónovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, rozkrájíme na tenké proužky a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme na slabá kolečka pokrájenou cibuli, smažíme vše do změknutí cibule. Posypeme moukou, osolíme, opepříme, vložíme drobně krájenou feferonku. Chvilku smažíme a zalijeme vodou. Vložíme bobkový list, na mírném ohni za častého omíchání dusíme do měkka. Podle potřeby přilijeme vodu, přidáme kečup, na malé kostky pokrájené okurky. Zamícháme, prohřejeme, nakonec podle chuti dochutíme citrónovou šťávou.

2

Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé teplé talíře, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept