Tatarské azu s citrónovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarské azu s citrónovou šťávou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58751 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
2 ml | Citrónová šťáva |
1 ks | Feferony |
500 g | Hovězí maso zadní |
3 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Okurky nakládané |
70 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 118,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 454,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Feferony, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarské azu s citrónovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, rozkrájíme na tenké proužky a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme na slabá kolečka pokrájenou cibuli, smažíme vše do změknutí cibule. Posypeme moukou, osolíme, opepříme, vložíme drobně krájenou feferonku. Chvilku smažíme a zalijeme vodou. Vložíme bobkový list, na mírném ohni za častého omíchání dusíme do měkka. Podle potřeby přilijeme vodu, přidáme kečup, na malé kostky pokrájené okurky. Zamícháme, prohřejeme, nakonec podle chuti dochutíme citrónovou šťávou. |
2 | Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé teplé talíře, přidáme vhodnou přílohu a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo s čerstvým chlebem.