Jednoduchý recept

Hovězí plátky se zapečeným sněhem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58754

Ingredience

500 g Hovězí maso zadní
1 ks Kapie
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
2 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
5 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 805kJ
4% Sacharidy 16 g
34% Tuky 26 g
25% Sodík 509 mg
60% Bílkoviny 34 g

Hovězí plátky se zapečeným sněhem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky, osolíme špetkou soli, opepříme, naklepeme, nařízneme okraje a obalíme v mouce. Následně je po obou stranách opečeme v hrnci na rozpáleném oleji. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Hotové maso vybereme z hrnce a naskládáme na dno máslem potřené zapékací mísy. Na povrch vyskládáme tenké plátky česneku.

2

Z bílku a zbylé soli vyšleháme tuhý sníh, na každý plátek masa položíme lžící tuhého sněhu. Posypeme jemně strouhaným sýrem. v horké troubě zapečeme. Po upečení plátky klademe na teplé talíře, každou porci ozdobíme tenkými proužky kapie.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept