Karibská kuřecí stehna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karibská kuřecí stehna
Karibská kuřecí stehna
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58755 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kari koření |
4 ks | Kuřecí stehna |
4 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 731,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 570,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kari koření, Kuřecí stehna, Limetka, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karibská kuřecí stehna postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí sehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, rozdělíme na špalíčky a paličky, poté vložíme do mísy. |
2 | Z 2 limetek ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Oloupané stroužky česneku rozsekáme nadrobno, smícháme s limetkovou šťávou i kůrou, osolíme, opepříme, vzniklou směsí potřeme porce kuřete. Mísu zakryjeme a maso dáme marinovat do ledničky. Během marinování občas obrátíme. Maso necháme v marinádě minimálně dvě hodiny, ideální však je nechat porce naložené přes noc. |
3 | Oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka. Řapíkatý celer očistíme, otrháme lístky (ty uschováme na ozdobu), řapíky nakrájíme na plátky. |
4 | Porce kuřete vyjmeme z marinády, osušíme a vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem. Zvolna opékáme z obou stran do zlatova, přidáme cibuli a celer, podusíme do měkka. |
5 | Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4). |
6 | Do kastrolu ke kuřeti přidáme vývar i kari koření, zamícháme a dusíme ještě 20 minut, poté přimícháme odloženou marinádu. Nakonec kastrol s kuřetem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut. Porce rozložíme na servírovací mísu, ozdobíme řezy limetky a lístky celeru. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.