Recept

Indické kuřecí kari s ananasem a mangem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58759
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Ananas
1 polévková lžíce Kari
75 ml Kokosové mléko
2 polévková lžíce Kokos strouhaný
500 g Kuřecí prsa
1 ks Mango
50 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř bílý mletý
600 g Rýže dušená
3 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Zázvor

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 852kJ
25% Sacharidy 90 g
19% Tuky 14 g
24% Sodík 488 mg
64% Bílkoviny 36 g

Indické kuřecí kari s ananasem a mangem postup přípravy receptu:

1

Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme ve studené vodě, osušíme a rozkrájíme na proužky o síle asi 1 cm. V hlubokém talíři smícháme 50 g hladké mouky s půl lžičkou soli a čtvrt lžičkou bílého pepře, kousky masa ve směsi obalíme.

2

Oloupeme mango, ananas, šalotku a zázvorový kořen, mango odpeckujeme, z ananasu vykrojíme dřevnatý střed. Ovoce krájíme na větší kousky, šalotku posekáme na jemno, zázvor nastrouháme a vše odložíme na misky.

3

Na velké pánvi rozehřejeme olej. Z kuřecích kousků oklepeme přebytečnou mouku a za stálého míchání je opékáme asi 2 minuty do zlatova. Maso poté z pánve vyjmeme a na papírovém ubrousku necháme okapat.

4

Na oleji v pánvi restujeme asi 4 minuty šalotku se zázvorem, když směs zhnědne, vmícháme do ní ovoce i kari, přilijeme kuřecí vývar a 5 minut vše povaříme. Následně přidáme opečené kuřecí maso s kokosovým mlékem, zakryjeme a necháme na mírném ohni 5 minut dusit.

5

V menší pánvičce na mírném ohni nasucho pražíme 5 - 6 minut strouhaný kokos, kterým těsně před podáváním posypeme hotový pokrm.

6

Kuřecí kari podáváme s dušenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept