Lilkový crumble s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkový crumble s parmezánem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | Reine Sammut |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (27%) |
ID receptu: | 58764 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Lilek |
1 l | Olej olivový |
1 l | Omáčka rajčatová |
Crumble | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Sýr Parmezán |
Tomatová omáčka | |
15 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 23,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,5mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Omáčka rajčatová, Sýr Parmezán, Bazalka, Česnek, Cukr krupice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkový crumble s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Česnek a cibulku orestujte na olivovém oleji, přidejte rajčata, tymián, sůl, pepř a cukr a hodinu vařte. Nakonec přidejte nasekanou bazalku, propasírujte a odložte stranou. |
2 | Očistěte a oloupejte lilky tak, aby na nich vznikly proužky. Lilky nakrájejte na zhruba 0,5 cm silná kolečka, která orestujte na olivovém oleji. Po vyjmutí je položte na ubrousek, který vysaje přebytečnou mastnotu. |
3 | Smícháním parmezánu, másla a mouky vytvořte drobenku. |
4 | Do mističky, kterou můžete strčit do trouby, nejprve dejte lžíci tomatové omáčky. Naskládejte na ni 4 kolečka lilku, zalijte je tomatovou omáčkou a posypte nastrouhaným parmazánem. Stejným způsobem vytvořte ještě jednu vrstvu, ale zakončete ji posypem směsi s parmezánem. |
5 | Zapékejte 10 min. |
6 | Podává se teplé nebo vlažné. |
zajimavy recept
Zajímavé a kupodivu dobré !