Jednoduchý recept

Barigoule z malých fialových artyčoků s uzeným bůčkem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (27%)
ID receptu: 58767
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

20 ks Artyčoky
1 dl Bílé víno
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
2 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián
100 g Vepřový bok uzený
1 l Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

131% Kalorie 2,578 kcal
Kilojoule 10 788kJ
148% Sacharidy 533 g
85% Tuky 64 g
303% Sodík 6 g
249% Bílkoviny 140 g

Barigoule z malých fialových artyčoků s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

Oloupejte cibuli, očistěte mrkev a vše včetně bůčku nakrájejte na malé kostičky. Pomocí nože utřete česnek.

2

Z artyčoků odstraňte svrchní listy, až vám zbude jen srdíčko. Artyčokům ponechte kousek stonku. Odkládejte je do vody s kyselinou citrónovou či do citrónové šťávy, aby artyčoky nezčernaly.

3

Cibuli, česnek, mrkev a bůček orestujte na olivovém oleji, přidejte artyčoky, přilijte víno a počkejte, až se odpaří přebytečná tekutina. Pak vše zalijte drůbežím vývarem.

4

Osolte, opepřete a přidejte tymián.

5

Vařte zhruba 25 min.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept