Thajské křupavé kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské křupavé kuře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58768 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
500 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Ořechy Kešu |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
75 ml | Sojová omáčka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Ucho Jidášovo |
75 ml | Víno rýžové čínské |
250 ml | Vývar drůbeží |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 712,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 118,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej rostlinný, Ořechy Kešu, Rýže dušená, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý, Ucho Jidášovo, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sojová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské křupavé kuře postup přípravy receptu:
1 | Světlou sójovou omáčku, rýžové víno, sůl a pepř smícháme v porcelánové misce se 2 lžícemi oleje. Omytá kuřecí prsa bez kostí i kůže, osušená a nakrájená na kostky o hraně cca 1 cm vložíme do připravené marinády, necháme 30 minut marinovat. |
2 | Mezitím sloupneme a na tenká kolečka pokrájíme 4 jarní cibulky, nastrouháme čerstvý zázvor a na větší kousky rozkrájíme Jidášovo ucho. |
3 | Na pánvi wok rozehřejeme na vyšší teplotu 2 lžíce oleje, vhodíme kešu oříšky a za stálého míchání je 30 vteřin pražíme do hněda. Opražené oříšky přendáme na misku. Maso vyjmeme z marinády, postupně přidáváme do pánve a každou dávku za stálého míchání opékáme 2 - 3 minuty, opečené maso poté dáváme na talíř. |
4 | Na pánev vlijeme zbývající olej, na něm asi 2 minuty restujeme cibulku se zázvorem do zkřehnutí, přitom stále mícháme. Poté přidáme houby, pánev zakryjeme a do měkka dusíme cca 4 minuty. |
5 | V misce smícháme marinádu s kuřecím vývarem, Maizenou a vlijeme na směs v pánvi. Necháme přejít varem, přimícháme opečené kuřecí maso a kešu oříšky, ihned podáváme. |
6 | Jako přílohu volíme dušenou rýži. |
Poznámka
Servírujeme teplé.