Bramborové knedlíky slaninové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky slaninové
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 5877 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 g | Pšeničná krupice |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
5,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 930,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky slaninové postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme a umeleme na masovém strojku. Přidáme mouku, krupici, sůl a vejce. Zaděláme těsto a přidáme žemle nakrájené na kostičky a osmažené na slanině. |
2 | Z těsta tvoříme malé kulaté knedlíky. Vaříme je 8-10 minut a potom je odcedíme. |
3 | Podáváme se zelím a uzeným masem. |