Singapurské kuřecí nudle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Singapurské kuřecí nudle
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58771 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Bambusové výhonky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibulka jarní |
400 g | Fazolové výhonky |
500 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
250 g | Nudle vlasové |
1 polévková lžíce | Ocet |
70 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
5 polévková lžíce | Sojová omáčka |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 604,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 209,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové výhonky, Kuřecí prsa, Maizena - kukuřičný škrob, Nudle vlasové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet, Sojová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Singapurské kuřecí nudle postup přípravy receptu:
1 | Ve směsi ze 3 lžic sójové omáčky a lžíce octa necháme 30 minut marinovat kuřecí prsa rozkrájená na centimetrové nudličky, vykostěná a zbavená kůže. |
2 | Mezitím ve větším hrnci ve slané vodě 4 minuty povaříme vlasové nudle, scedíme je, propláchneme studenou vodou a smícháme se lžící arašídového oleje. Na tenké proužky rozkrájíme konzervované bambusové výhonky a na kroužky očištěnou jarní cibulku i chilli papričku. Dále nastrouháme čerstvý zázvor a prolisujeme česnek. |
3 | Kuřecí maso vyndáme z marinády a obalíme v Maizeně. Ve wok pánvi rozehřejeme zbývající arašídový olej, minutu na něm restujeme česnek se zázvorem, poté přidáme obalené kuřecí maso a restujeme 2 - 3 minuty, než se opeče. Maso následně shrneme k okraji pánve. |
4 | Přidáme bambusové výhonky a papričku s jarní cibulkou, restujeme 2 - 3 minuty. Poté vše smícháme s fazolovými klíčky a nudlemi, ještě 1 - 2 minuty orestujeme. Nakonec směs zalijeme zbývajícími 2 lžícemi sójové omáčky, promícháme a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.