Recept

Singapurské kuřecí nudle

  • Singapur
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58771
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

400 g Bambusové výhonky konzervované
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
400 g Fazolové výhonky
500 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
250 g Nudle vlasové
1 polévková lžíce Ocet
70 ml Olej arašídový (podzemnicový)
5 polévková lžíce Sojová omáčka
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 516kJ
17% Sacharidy 62 g
29% Tuky 22 g
18% Sodík 364 mg
67% Bílkoviny 38 g

Singapurské kuřecí nudle postup přípravy receptu:

1

Ve směsi ze 3 lžic sójové omáčky a lžíce octa necháme 30 minut marinovat kuřecí prsa rozkrájená na centimetrové nudličky, vykostěná a zbavená kůže.

2

Mezitím ve větším hrnci ve slané vodě 4 minuty povaříme vlasové nudle, scedíme je, propláchneme studenou vodou a smícháme se lžící arašídového oleje. Na tenké proužky rozkrájíme konzervované bambusové výhonky a na kroužky očištěnou jarní cibulku i chilli papričku. Dále nastrouháme čerstvý zázvor a prolisujeme česnek.

3

Kuřecí maso vyndáme z marinády a obalíme v Maizeně. Ve wok pánvi rozehřejeme zbývající arašídový olej, minutu na něm restujeme česnek se zázvorem, poté přidáme obalené kuřecí maso a restujeme 2 - 3 minuty, než se opeče. Maso následně shrneme k okraji pánve.

4

Přidáme bambusové výhonky a papričku s jarní cibulkou, restujeme 2 - 3 minuty. Poté vše smícháme s fazolovými klíčky a nudlemi, ještě 1 - 2 minuty orestujeme. Nakonec směs zalijeme zbývajícími 2 lžícemi sójové omáčky, promícháme a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept