Recept

Japonské kuřecí teriyaki

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58772
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
600 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Med včelí
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej rostlinný
600 g Rýže dušená
2 polévková lžíce Sezam - semena
2 polévková lžíce Sojová omáčka
80 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 656kJ
12% Sacharidy 44 g
10% Tuky 7 g
9% Sodík 188 mg
66% Bílkoviny 37 g

Japonské kuřecí teriyaki postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nahrubo posekáme česnek, rozkrájíme asi 2 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru a nadrtíme sezamová semena. Kuřecí prsa bez kůže krájíme na kostky o hraně cca 2 cm.

2

V míse promícháme nasekaný česnek i zázvor se sezamem, sojovou omáčkou, medem a lžící oleje. Do této marinády vložíme kuřecí maso a dobře promícháme, aby kostky kuřete byly směsí zcela obaleny. Mísu zakryjeme a dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat.

3

Menší salátovou okurku dobře omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, které rozložíme na jídelní talíře.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme na vyšší teplotu olej, do kterého vsypeme kuřecí maso i s marinádou a 2 - 4 minuty za stálého míchání opékáme ze všech stran. Poté přilijeme 80 ml vařící vody a necháme při nižší teplotě 5 minut podusit. Mezitím očistíme a na tenké plátky nakrájíme jarní cibulku.

5

Hotové maso rozložíme na okurkové plátky, posypeme cibulkou a podáváme s dušenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítán čas, jenž je třeba k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept