Restované kuře ve sladkokyselé omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované kuře ve sladkokyselé omáčce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58773 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Arašídy |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
350 g | Fazolové výhonky |
600 g | Kuřecí prsa |
80 ml | Ocet vinný červený |
80 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
600 g | Rýže dušená |
80 ml | Sojová omáčka |
1 polévková lžíce | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 686,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 391,3mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Rajčata, Rýže dušená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Fazolové výhonky, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sojová omáčka, Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Restované kuře ve sladkokyselé omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené kuřecí maso rozkrájíme na centimetrové kostičky. Prolisujeme česnek, na kolečka pokrájíme jarní cibulky, na malé kostičky středně velké rajče a nastrouháme zázvor. Dále nahrubo rozsekáme pražené arašídy. |
2 | Ve wok pánvi na rozpáleném oleji zprudka 4 minuty opékáme kuřecí kostky. Poté odhrneme maso stranou, přidáme česnek a cibulku se zázvorem, 2 minuty za stálého míchání restujeme. Vše na pánvi smícháme, přidáme rajče a minutu povaříme. |
3 | V malé nádobce promícháme červený vinný ocet se sójovou omáčkou, pepřem i cukrem, směs vlijeme na pánev, uvedeme do varu, přidáme fazolové výhonky, minutu povaříme a odstavíme. |
4 | Porce podáváme posypané sekanými arašídy s dušenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.