Recept

Australský kuřecí salát s melounem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58776
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Čekanka
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
2 ks Kiwi
500 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Med včelí
0,5 ks Meloun žlutý
1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Řeřicha
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 835kJ
3% Sacharidy 12 g
6% Tuky 4 g
17% Sodík 341 mg
49% Bílkoviny 28 g

Australský kuřecí salát s melounem postup přípravy receptu:

1

Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme studenou vodou, osušíme ubrouskem a nakrájíme na centimetrové kostky. Oloupeme a najemno nasekáme stroužky česneku, který pak ve velké pánvi na lžíci hodně zahřátého oleje jednu minutu restujeme. Ke zkřehlému česneku přidáme maso, které osolíme, opepříme a za stálého míchání 4-5 minut do zlatova opékáme. Obsah pánve potom přendáme do větší misky, kde ho necháme vystydnout.

2

Dále připravíme salátový dresink. Ve středně velké míse smícháme med s hořčicí a bílým vinným octem. Do směsi zašleháme 2 lžíce oleje, ½ lžičky soli a ¼ lžičky mletého pepře.

3

Z půlky žlutého melounu lžící vybereme semena a kulatou lžičkou z dužiny vykrájíme kuličky. Potom oloupeme kiwi, podélně je překrojíme a rozkrájíme na plátky.

4

Opečené kuřecí kousky, melounové kuličky a půlměsíčky kiwi přidáme do mísy s dresinkem a opatrně, ale dobře promícháme.

5

Na talíře položíme listy červené čekanky a na ně upravíme salát, který pokapeme zbylým dresinkem a ozdobíme listy řeřichy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept