Australský kuřecí salát s melounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Australský kuřecí salát s melounem
Australský kuřecí salát s melounem
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58776 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 ks | Kiwi |
500 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Med včelí |
0,5 ks | Meloun žlutý |
1 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Řeřicha |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 632,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Česnek, Med včelí, Meloun žlutý, Olej rostlinný, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kiwi, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Australský kuřecí salát s melounem postup přípravy receptu:
1 | Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme studenou vodou, osušíme ubrouskem a nakrájíme na centimetrové kostky. Oloupeme a najemno nasekáme stroužky česneku, který pak ve velké pánvi na lžíci hodně zahřátého oleje jednu minutu restujeme. Ke zkřehlému česneku přidáme maso, které osolíme, opepříme a za stálého míchání 4-5 minut do zlatova opékáme. Obsah pánve potom přendáme do větší misky, kde ho necháme vystydnout. |
2 | Dále připravíme salátový dresink. Ve středně velké míse smícháme med s hořčicí a bílým vinným octem. Do směsi zašleháme 2 lžíce oleje, ½ lžičky soli a ¼ lžičky mletého pepře. |
3 | Z půlky žlutého melounu lžící vybereme semena a kulatou lžičkou z dužiny vykrájíme kuličky. Potom oloupeme kiwi, podélně je překrojíme a rozkrájíme na plátky. |
4 | Opečené kuřecí kousky, melounové kuličky a půlměsíčky kiwi přidáme do mísy s dresinkem a opatrně, ale dobře promícháme. |
5 | Na talíře položíme listy červené čekanky a na ně upravíme salát, který pokapeme zbylým dresinkem a ozdobíme listy řeřichy. |