Jednoduchý recept

Rýžová miska s rybami a zeleninou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58780
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

20 g Cukr krupice
200 g Dýně
120 g Losos - filety
120 g Makrela - filety
25 g Olej slunečnicový
40 ml Omáčka sójová
200 g Ředkev Takuan
400 g Rýže dušená
60 g Shiitake houby
100 g Špenát listový čerstvý
8 g Sůl
25 ml Víno rýžové japonské - Mirin
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 225kJ
12% Sacharidy 42 g
9% Tuky 7 g
45% Sodík 898 mg
29% Bílkoviny 16 g

Rýžová miska s rybami a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na kostky. Houby shiitake očistíme, odkrojíme tvrdé nohy a kloboučky rozkrojíme napůl, špenátové listy posekáme nahrubo, ředkev nakrájíme na slabé plátky. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme dýni a povaříme 10 minut. Přilijeme mirin, sojovou omáčku, přisypeme houby, trochu cukru a vaříme dalších 15 minut. Špenát vložíme do cedníku a na posledních 30 vteřin ponoříme do hrnce. Scedíme a všechno necháme okapat.

2

Filety z lososa a makrely osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji a nakrájíme na menší plátky. Do misek rozdělíme dušenou rýži, ředkev, špenát, dýni, přiložíme plátky ryb, navrch položíme houby, podle chuti osolíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept