Jednoduchý recept

Masové kuličky s rýží a omáčkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58783

Ingredience

7 g Cukr krupice
30 g Kečup
250 g Maso mleté - mix
15 ml Ocet rýžový
20 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
200 ml Rajčatová šťáva
180 g Rýže dušená
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 ml Vývar drůbeží
15 g Zázvor celý
1 stroužek Česnek
150 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 691kJ
7% Sacharidy 25 g
30% Tuky 22 g
62% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Masové kuličky s rýží a omáčkou postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, petrželku posekáme najemno.

2

Do misky vložíme mleté maso, přisypeme polovinu šalotky, přidáme vejce, půl lžičky soli, mletý pepř a vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme kuličky a obalíme v dušené rýži. Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, kuličky vložíme do cedníku, zavěsíme nad vroucí vývar, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře asi 15 minut.

3

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zbylou šalotku, česnek, zázvor, petrželku a osmahneme. Přilijeme rajčatovou šťávu, ocet, kečup, přidáme cukr, podle chuti sůl, krátce povaříme a odstavíme. Kuličky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept