Jednoduchý recept

Rýžová miska s omeletou a houbami

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58784
Kategorie: Rýže

Ingredience

60 g Cibulka jarní
30 g Cukr krupice
250 g Hrachové lusky
15 g Máslo čerstvé
250 g Mrkev kořen
70 ml Omáčka sójová
600 g Rýže dušená
120 g Shiitake houby
10 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
60 ml Víno rýžové čínské
50 ml Víno rýžové japonské - Mirin
350 ml Voda pitná
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 594kJ
17% Sacharidy 60 g
200% Tuky 150 g
58% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Rýžová miska s omeletou a houbami postup přípravy receptu:

1

Houby shiitake očistíme, odkrojíme tvrdé nohy, kloboučky rozpůlíme, žampiony nakrájíme na slabé plátky, hrachové lusky omyjeme, mrkev nakrájíme na malé hranolky, jarní cibulku na nudličky.

2

Do hrnce nalijeme vodu, mirin, sojovou omáčku, přidáme sůl, cukr a přivedeme k varu. Přisypeme shiitake houby, mrkev a povaříme 10 minut. Houby s mrkví vyjmeme, do vývaru přidáme žampiony s cibulkou a povaříme asi 2 minuty. Žampiony s cibulkou vyjmeme, do vývaru vložíme lusky a povaříme asi 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. V misce rozkvedláme vejce, přidáme špetku soli, 15 ml sojové omáčky, rýžové víno, promícháme a nalijeme do pánve s rozehřátým máslem. Usmažíme omeletu, kterou nakrájíme na slabé proužky.

3

Do misek rozdělíme dušenou rýži, poklademe proužky omelety, doplníme houbami, zeleninou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept