Recept

Trinidadské kuře po kreolsku

  • Trinidad
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58788
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Ananas
1 ks Banány
200 g Celer řapíkatý
2 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Koriandr
1200 g Kuře
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
100 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 883 kcal
Kilojoule 3 693kJ
8% Sacharidy 30 g
75% Tuky 56 g
23% Sodík 454 mg
103% Bílkoviny 58 g

Trinidadské kuře po kreolsku postup přípravy receptu:

1

Středně velké kuře opláchneme studenou vodou, osušíme ho a rozdělíme na 8 dílů. Porce osolíme, opepříme a potřeme čerstvou citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

2

Očistíme 4 řapíky celeru, několik lístků odložíme stranou a spodní část nakrájíme na centimetrové dílky, jarní cibulky a chilli papričky nasekáme napříč. Ananas přepůlíme, jednu půlku okrájíme ze slupky a rozdělíme na čtvrtky, vyřízneme dřevnatý střed a nakrájíme na tenké plátky. V misce rozmačkáme vyzrálý banán.

3

Ve velké pánvi rozpustíme máslo a na něm ne příliš zprudka opečeme na každé straně 5 minut porce kuřete. Opečené maso přendáme na mísu a v pánvi poté opékáme celer s cibulkou a ananasem. Po 5 minutách přidáme rozmačkaný banán, opečené kuřecí maso a tabasco, přilijeme horký drůbeží vývar, zakryjeme poklicí a 20 minut dusíme.

4

Mezitím z několika větviček koriandru otrháme lístky, několik odložíme a zbytek nasekáme. Když je kuře měkké, nasekaný koriandr k němu přimícháme a pánev stáhneme z ohně.

5

Porce na talířích ozdobíme celerovými a koriandrovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept