Jamajské kuře v kokosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jamajské kuře v kokosu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58789 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Džus mangový |
200 g | Kokos strouhaný |
1,4 kg | Kuře |
3 ks | Limetka |
1 ks | Mango |
7 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý mletý |
100 ml | Rum |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 385,2mg |
Draslík | 853,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Limetka, Mango, Olej arašídový (podzemnicový), Rum, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos strouhaný, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Džus mangový, Pepř bílý mletý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jamajské kuře v kokosu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu. Oloupaný česnek utřeme s polovinou lžičky soli a v míse ho promícháme se šťávou z 1 limetky, mangovým nebo broskvovým džusem a tmavým jamajským rumem. |
2 | Větší kuře očistíme, rozpůlíme, odsekneme páteř, vykostíme a dále rozdělíme na 8 porcí, které mírně naklepeme. Porce vložíme do marinády, promícháme, aby se marináda dostala všude k masu, a na hodinu uložíme do chladničky. V době marinování maso dvakrát obrátíme. |
3 | V jedné mělké misce smícháme 4 lžíce hladké mouky se lžičkou soli a bílým pepřem, ve druhé smícháme 3 lžíce mouky se strouhaným kokosem a ve třetí misce ušleháme 2 vejce se 2 lžícemi arašídového oleje. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme zbytek oleje. Porce kuřete vyndáme z marinády, obalíme v osolené mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v mouce s kokosem. Smažíme na středním plameni dozlatova asi 8 minut, aby se maso propeklo. Nesmíme smažit zprudka, kokos by rychle zhnědl a připálil by se. Osmažené porce uložíme na pečicím papíře do zahřáté trouby, aby zůstaly teplé. |
5 | Mango oloupeme a se zbývajícími limetkami nakrájíme na tenké plátky. Na každý jídelní talíř položíme 2 řízky, obložíme ovocem a podáváme. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.