Mexické ostré kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexické ostré kuře
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58790 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
120 g | Gouda |
1 ks | Kapie |
750 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 ks | Rajčata |
600 g | Rýže |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
100 g | Vlašské ořechy |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 839,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 56,3mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Ocet vinný, Olej rostlinný, Paprika zelená, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Kapie, Kuřecí prsa, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže, Vlašské ořechy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mexické ostré kuře postup přípravy receptu:
1 | Čtyři kuřecí prsní řízky bez kůže omyjeme studenou vodou a osušíme a mírně naklepeme. Spaříme rajče, oloupeme ho a rozkrájíme na kousky, oloupeme a pokrájíme větší cibuli a česnek. Rajče, cibuli a česnek pak rozmixujeme se 100 g jader vlašských ořechů. |
2 | Kapie a chilli papričky zbavíme stopek a jader, kapie nakrájíme na dvoucentimetrové kousky a papričky najemno posekáme. Ve velké pánvi na vyšší teplotu rozehřejeme olej a kuřecí maso na něm opečeme na každé straně 2-4 minuty dozlatova. Opečené maso rozložíme na talíř, kde ho osolíme ½ lžičkou soli a okořeníme ¼ lžičkou cayenského pepře. |
3 | Na výpeku v pánvi orestujeme 3 minuty na středním plameni kapie s papričkami, přimícháme umixovanou směs a 5 minut povaříme. Pak přilijeme drůbeží vývar a bílý vinný ocet, 3x zastříkneme tabascem a přidáme ½ lžičky soli a ¼ lžičky cayenského pepře. Vše dohromady promícháme, navrch rozložíme opečená kuřecí prsa, pánev přikryjeme poklicí a 15-20 minut dusíme. Potom maso posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, znovu přikryjeme, stáhneme z ohně a necháme 5 minut odležet, aby se sýr roztavil. |
4 | Na talíře upravíme dušenou rýži, přidáme porce masa a vše přelijeme omáčkou. |