Recept

Mexické kuřecí enchiladas s fazolemi

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58791
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Fazole červené sterilované
0,5 kávová lžička Kmín mletý
700 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 ks Salát ledový
230 g Salsa rajčatová
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr kozí
8 ks Tortilla

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 910kJ
18% Sacharidy 64 g
11% Tuky 8 g
62% Sodík 1 g
105% Bílkoviny 59 g

Mexické kuřecí enchiladas s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a promícháme se solí, pepřem a mletým kmínem. Červenou cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, omytý ledový salát nakrájíme na proužky a nasekáme petrželku.

2

Konzervované červené fazole přecedíme a dáme do hrnku. Přidáme rajčatovou salsu, společně prohřejeme, zakryjeme poklicí a uložíme do tepla.

3

Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem ohřejeme tortily 15 vteřin na každé straně a pak je zabalíme do čisté utěrky, aby zůstaly teplé. V pánvi pak rozehřejeme olej a na něm zprudka 4-5 minut opékáme kuřecí proužky do zlatohněda.

4

Tortily rozložíme na vále a potřeme fazolovou směsí, na kterou položíme proužky kuřete a salát. Potom je srolujeme a rozdělíme na nahřáté talíře

5

Podáváme posypané rozdrobeným kozím sýrem, cibulí a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept