Mexické kuřecí enchiladas s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexické kuřecí enchiladas s fazolemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58791 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Fazole červené sterilované |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
700 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 ks | Salát ledový |
230 g | Salsa rajčatová |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr kozí |
8 ks | Tortilla |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 151,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 52,5mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole červené sterilované, Olej rostlinný, Salát ledový, Salsa rajčatová, Sůl, Sýr kozí, Tortilla mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexické kuřecí enchiladas s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a promícháme se solí, pepřem a mletým kmínem. Červenou cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, omytý ledový salát nakrájíme na proužky a nasekáme petrželku. |
2 | Konzervované červené fazole přecedíme a dáme do hrnku. Přidáme rajčatovou salsu, společně prohřejeme, zakryjeme poklicí a uložíme do tepla. |
3 | Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem ohřejeme tortily 15 vteřin na každé straně a pak je zabalíme do čisté utěrky, aby zůstaly teplé. V pánvi pak rozehřejeme olej a na něm zprudka 4-5 minut opékáme kuřecí proužky do zlatohněda. |
4 | Tortily rozložíme na vále a potřeme fazolovou směsí, na kterou položíme proužky kuřete a salát. Potom je srolujeme a rozdělíme na nahřáté talíře |
5 | Podáváme posypané rozdrobeným kozím sýrem, cibulí a petrželkou. |