Recept

Bezlepkové muffiny s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58792
Kategorie: Muffiny

Ingredience

Těsto
125 g Bezlepkové máčené sušenky Kolinger
125 g Cukr krupice
2 kávová lžička Kypřící prášek bezlepkový
100 g Mandle loupané
4 polévková lžíce Mandle plátky
125 g Máslo čerstvé
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí
2 dl Zakysaná smetana
Poleva
3 polévková lžíce Citrónová šťáva
150 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 651kJ
21% Sacharidy 75 g
79% Tuky 59 g
5% Sodík 102 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bezlepkové muffiny s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Větší formičky na 12 kusů muffinů vyložíme papírovými košíčky.

2

Do mísy vložíme na kousky pokrájené změklé máslo, přidáme cukr, žloutky a vše vyšleháme do pěny. Zvlášť z bílků vyšleháme tuhý sníh.

3

Jeden vanilkový lusk rozkrojíme a tupou stranou nože dřeň (zrníčka) vyškrábeme z obou polovin lusků a přidáme ji k utřenému máslu. Znovu máslo dobře promícháme. Bezlepkové sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je najemno rozdrtíme. Smícháme je s bezlepkovým kypřícím práškem, nastrouhanými loupanými mandlemi a směs zamícháme k utřenému máslu. Přidáme smetanu a znovu vše prošleháme, až se směs dokonale spojí. Nakonec zapracujeme zlehka sníh z bílků. Formičky na muffiny naplníme do 2/3 a dáme je do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Upečené muffiny necháme asi vychladnout.

4

Připravíme polevu: v misce vymícháme moučkový cukr s citrónovou šťávou a skořicí dohladka. Povrch upečených muffinů potřeme polevou a ozdobíme plátky mandlí. Polevu necháme zatuhnout, poté muffiny dáme na mísu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept