Recept

Marocký kuřecí tadžin

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58793
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule
300 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
1 polévková lžíce Koriandr
1200 g Kuře
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý mletý
1 špetka Šafrán
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
150 g Švestky sušené
200 ml Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 263kJ
10% Sacharidy 34 g
61% Tuky 46 g
30% Sodík 604 mg
103% Bílkoviny 58 g

Marocký kuřecí tadžin postup přípravy receptu:

1

Středně velké kuře stáhneme z kůže, rozdělíme na 8 porcí a vložíme do velkého kastrolu. Sušené švestky dobře opláchneme, podélně rozkrojíme a vypeckujeme, konzervované zelené fazolky slijeme z nálevu. Dále oloupeme cibule, jednu nakrájíme na tenká kolečka, která přidáme k masu, zbylé dvě cibule nakrájíme nadrobno a odložíme.

2

Maso s cibulí zalijeme vodou, aby bylo téměř ponořené, osolíme, uvedeme do varu, pak stáhneme teplotu, kastrol zakryjeme poklicí a necháme čtvrt hodiny povařit. Potom přidáme nakrájenou cibuli, sušené švestky, mletou papriku, mletý zázvor, skořici s bílým pepřem a šafrán. Povaříme částečně zakryté 5 minut, přidáme fazolky, znovu částečně zakryjeme a necháme ještě 10-15 minut vařit.

3

Tadžin podáváme na nahřátých talířích ozdobený lístky koriandru.

Poznámka

V Maroku se k přípravě tohoto pokrmu nepoužívá kastrol, ale široká keramická nádoba se zvonovitou keramickou poklicí – tajin. Jako příloha se podávají chlebové placky nebo kuskus. S masem můžeme dusit i další druhy zeleniny, jako mrkev, brukev, paprika, česnek i brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept