Marocký kuřecí tadžin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocký kuřecí tadžin
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58793 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
300 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
1 polévková lžíce | Koriandr |
1200 g | Kuře |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý mletý |
1 špetka | Šafrán |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Švestky sušené |
200 ml | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Kuře, Paprika mletá sladká, Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koriandr, Pepř bílý mletý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marocký kuřecí tadžin postup přípravy receptu:
1 | Středně velké kuře stáhneme z kůže, rozdělíme na 8 porcí a vložíme do velkého kastrolu. Sušené švestky dobře opláchneme, podélně rozkrojíme a vypeckujeme, konzervované zelené fazolky slijeme z nálevu. Dále oloupeme cibule, jednu nakrájíme na tenká kolečka, která přidáme k masu, zbylé dvě cibule nakrájíme nadrobno a odložíme. |
2 | Maso s cibulí zalijeme vodou, aby bylo téměř ponořené, osolíme, uvedeme do varu, pak stáhneme teplotu, kastrol zakryjeme poklicí a necháme čtvrt hodiny povařit. Potom přidáme nakrájenou cibuli, sušené švestky, mletou papriku, mletý zázvor, skořici s bílým pepřem a šafrán. Povaříme částečně zakryté 5 minut, přidáme fazolky, znovu částečně zakryjeme a necháme ještě 10-15 minut vařit. |
3 | Tadžin podáváme na nahřátých talířích ozdobený lístky koriandru. |
Poznámka
V Maroku se k přípravě tohoto pokrmu nepoužívá kastrol, ale široká keramická nádoba se zvonovitou keramickou poklicí – tajin. Jako příloha se podávají chlebové placky nebo kuskus. S masem můžeme dusit i další druhy zeleniny, jako mrkev, brukev, paprika, česnek i brambory.