Recept

Libanonská kuřecí prsa plněná ovocnou rýží

  • Libanon
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58795

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Hrozinky
1 špetka Hřebíček
1 kávová lžička Kari koření
700 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Med včelí
80 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Nové koření
5 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Oříšky piniové
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Rýže
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1,1 l Voda pitná
250 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 271kJ
19% Sacharidy 69 g
245% Tuky 184 g
21% Sodík 411 mg
84% Bílkoviny 47 g

Libanonská kuřecí prsa plněná ovocnou rýží postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky zalijeme horkou vodou (500 ml) a necháme je hodinu máčet. Do hrnce nasypeme rýži, zalijeme ji zbylou vodou, osolíme, uvedeme do varu, vaříme 25 minut, poté ji scedíme a necháme vychladnout.

2

Mezitím smícháme lžíci rostlinného oleje s medem, citronovou šťávou a kari kořením. Dále ostrým nožem napříč rozřízneme čtyři omytá a osušená kuřecí prsa, ale nedokrojíme. Prsa zavřeme a z vnější strany je pomažeme medovou směsí a v zakryté míse je uložíme do chladničky.

3

Nasucho opražíme piniové oříšky, švestky vypeckujeme a s hrozinkami je nasekáme a nasypeme do větší misky. Přidáme vařenou rýži, polovinu piniových oříšků, 1/4 lžičky pepře a po špetce rozemletého nového koření, hřebíčku a skořice a vše dobře promícháme.

4

Kuřecí prsa rozložíme, na vále a rozdělíme na ně rýžovou směs.

5

Maso kolem náplně přeložíme, ovážeme potravinářským motouzem, nebo sepneme párátky a obalíme ve směsi hladké mouky, 1/2 lžičky soli a špetky pepře. Ve velké pánvi na vyšší teplotu rozehřejeme zbývající olej a kuře na něm opečeme 4 - 5 minut na každé straně do zlatohněda.

6

Podáváme posypané druhou polovinou pražených piniových oříšků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept