Recept

Malinové muffiny se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58798
Kategorie: Muffiny

Ingredience

Na vytření a vysypání těsta
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
Těsto
120 g Bílý jogurt
100 g Cukr krupice
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Maliny
80 g Máslo čerstvé
250 g Mouka polohrubá
1,5 dl Smetana
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Šlehačka
2 polévková lžíce Cukr moučkový
30 polévková lžíce Maliny
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
Na ozdobu
70 g Maliny

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 768kJ
28% Sacharidy 100 g
68% Tuky 51 g
5% Sodík 102 mg
28% Bílkoviny 15 g

Malinové muffiny se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Čerstvé maliny omyjeme, osušíme, třetinu malin odložíme stranou na ozdobu a do šlehačky. Ostatní maliny v míse rozmačkáme, přidáme k nim smetanu a bílý jogurt. V druhé míse vyšleháme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Postupně k máslu zašleháme maliny se smetanou a jogurtem.

2

Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a solí. Postupně k máslu zašleháme sypkou směs. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta.

3

Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 - 25 minut. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Poté je vyjmeme a vložíme do papírových košíčků.

4

Připravíme šlehačku: 33% smetanu vyšleháme s cukrem na tuhou šlehačku, poté postupně přidáme rozmačkané maliny (30 g). Šlehačku dáme do cukrářského sáčku s větším ozdobným nástavcem a vychladlé muffiny ozdobíme šlehačkou, celými malinami, dáme je na mísu a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept