Kantonské nudle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kantonské nudle
Kantonské nudle
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 588 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Glutasol |
100 g | Houby černé |
100 g | Kedlubna |
1000 g | Kuřecí prsa |
1600 g | Nudle široké |
400 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
100 g | Solamyl |
30 g | Sůl |
500 g | Šunka dušená |
180 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 138g |
---|---|
Cholesterol | 111,4mg |
Draslík | 521,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Olej stolní, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Kuřecí prsa, Nudle široké, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Solamyl, Šunka dušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kantonské nudle postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, propláchneme je studenou vodou a necháme na cedníku okapat. |
2 | V hluboké pánvi opečeme na malém množství oleje těstoviny do chřupava a dáme je na teplo. |
3 | Do pánve nalijeme vývar a přidáme na nudličky nakrájené, uvařené kuřecí maso (svalovina - prsíčka nebo stehna). |
4 | Šunku nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, očištěný a omytý pórek, kedlubny nebo bambusové výhonky nakrájíme také na nudličky a spolu s černými houbami přidáme do pokrmu. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme glutasol a krátce povaříme. |
5 | Nakonec směs zahustíme máčeným škrobem, zakápneme olejem a přelijeme přes těstoviny. |
6 | Při podávání zdobíme pokrm omytou a jemně překrájenou petrželovou natí. |