Recept

Francouzské makové dortíčky zdobené citrónovou polevou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58800

Ingredience

Těsto
70 g Cukr krupice
1,2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
150 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mák mletý
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rum
12 dl Smetana 12%
1 špetka Sůl
2 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí
Citrónová poleva
5 polévková lžíce Citrónová šťáva
250 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Potravinářská barva

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,166 kcal
Kilojoule 4 879kJ
34% Sacharidy 124 g
88% Tuky 66 g
6% Sodík 122 mg
35% Bílkoviny 20 g

Francouzské makové dortíčky zdobené citrónovou polevou postup přípravy receptu:

1

Malé formičky na 24 kusů muffinů vyložíme papírovými košíčky. Vanilkové lusky rozkrojíme, tupou hranou nože dřeň seškrábneme do mísy, přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, cukr, žloutky a vše vyšleháme do pěny. Zvlášť z bílků vyšleháme tuhý sníh. K vyšlehanému máslu budeme postupně přidávat prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Za stálého míchání přidáme 2 lžíce pomletého máku, rum a přilijeme 12% smetanu. Znovu těsto dobře prošleháme, nakonec zapracujeme sníh z bílků. Formičky na muffiny naplníme do 2/3 a dáme je do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout.

2

Připravíme si citrónovou polevu: Do misky prosejeme moučkový cukr, přidáme přecezenou citrónovou šťávu a vymícháme hustou polevu. Povrch vychladlých dortíčků potřeme polevou. Do středu polevy kápneme kapátkem 1-2 kapky tekuté potravinářské tmavě zelené potravinářské barvy. Párátkem barvu táhneme tak, že vytvoříme podle své fantazie dekoraci nebo ornament. Polevu necháme zatuhnout, poté dortíčky servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept