Recept

Mramorové mini bábovičky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58801
Kategorie: Muffiny

Ingredience

140 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao
1 ks Kypřící prášek do pečiva
60 g Lískové ořechy
125 g Máslo čerstvé
275 g Mouka polohrubá
1 ks Pomeranč
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 887kJ
26% Sacharidy 95 g
40% Tuky 30 g
5% Sodík 100 mg
23% Bílkoviny 13 g

Mramorové mini bábovičky postup přípravy receptu:

1

Formu na 12 kusů muffin vyložíme papírovými košíčky.

2

Omyjeme a osušíme pomeranč (pokud možno chemicky neošetřený). Rozkrojíme ho na polovinu, vyjmeme semínka, vymačkáme šťávu, kůru nastrouháme. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a solí, promícháme s pomerančovou kůrou. Ve druhé míse utřeme změklé máslo s žloutky, cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně do másla přimícháme připravenou mouku, pomerančovou šťávu a nakonec podmáslí. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Směs důkladně promícháme a zapracujeme do ní sníh z bílků. Rozdělíme na polovinu, do jedné z nich přimícháme 2 lžíce kakaa. Střídavě do košíčků naléváme pomocí lžíce světlé a tmavé těsto do výšky dvou třetin košíčků. Vidličkou těsto zlehka promícháme (tak utvoříme mramorovou mozaiku).

3

Lískové oříšky posekáme na malé kousky, povrch těsta jimi posypeme.

4

Muffiny vložíme do trouby, předem vyhřáté na teplotu 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 - 25 minut. Upečené muffiny necháme chvíli vychladnout, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept