Recept

Tyrolské dvakrát obalované křupavé kuře

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58804
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
5 polévková lžíce Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká
350 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
250 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1000 g Kuře

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,359 kcal
Kilojoule 5 686kJ
14% Sacharidy 50 g
143% Tuky 107 g
35% Sodík 702 mg
90% Bílkoviny 51 g

Tyrolské dvakrát obalované křupavé kuře postup přípravy receptu:

1

Dvě omytá a osušená malá kuřata po cca 750 g rozdělíme každé na 4 porce, ty lehce zploštíme. Na tři hluboké talíře připravíme hladkou mouku, vejce rozšlehaná s mlékem a lžičkou soli, na třetí vsypeme strouhanku.

2

Porce kuřete obrátíme v mouce, přebytečnou mouku sklepneme, poté omočíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance, kterou lehce k masu přitlačíme. Obalené porce následně ještě jednou namočíme do vajec a obalíme strouhankou.

3

Do dvou velkých pánví vlijeme olej, který zahřejeme střední teplotu. Vložíme kuřecí porce a smažíme 20 minut, maso často obracíme, podle potřeby regulujeme teplotu. Osmažená kuřata osušíme papírovým ubrouskem a uložíme na nahřátou mísu.

4

Mezitím rozkrájíme umytý citron na podélné osminky. Dále opláchneme a osušíme 12 snítek zelené petrželky, zlehka je opražíme na oleji po kuřeti.

5

Porce kuřete podáváme obložené citronem a posypané opraženou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept