Recept

Německé frikasé s chřestem a hráškem

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58807

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
500 g Chřest zelený
1 ks Cibule
120 g Hrášek mražený
1300 g Kuře
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel
2 kávová lžička Sůl
3000 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek
100 ml Šlehačka

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 944 kcal
Kilojoule 3 949kJ
6% Sacharidy 21 g
88% Tuky 66 g
33% Sodík 667 mg
119% Bílkoviny 67 g

Německé frikasé s chřestem a hráškem postup přípravy receptu:

1

Kuře střední velikosti dáme vařit do 2 l vody s mrkví, celerem, petrželí, cibulí, česnekem, pepřem a lžičkou soli. Vaříme asi 45 minut, poté maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme, mrkev pokrájíme na kostky, celer i petržel na jemno nastrouháme. Vývar přecedíme.

2

Mezitím ze 4 lžic másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme 800 ml vývaru, přidáme maso se zeleninou a cca 10 minut povaříme.

3

Zatímco se kuře vaří, necháme rozmrazit mražený hrášek a do kastrolu dáme vařit litr osolené vody. Zelený chřest zbavíme tuhých spodních částí, vršky rozkrájíme na špalíčky 1,5 - 2 cm dlouhé, vhodíme je do vařící vody a vaříme asi 3 minuty do poloměkka.

4

Uvařený chřest i rozmrazený hrášek přimícháme do frikasé a společně asi 3 minuty prohříváme.

5

Nakonec přidáme šlehačku, zamícháme, ještě asi minutu prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept