Recept

Luberonská kuřecí stehna

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58809
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bageta
2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
4 ks Kuřecí stehna
1 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Provensálské koření
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 354kJ
23% Sacharidy 84 g
38% Tuky 29 g
59% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 53 g

Luberonská kuřecí stehna postup přípravy receptu:

1

Čtyři kuřecí stehna vykostíme, každé rozdělíme na 2 části, mírně naklepeme a rozložíme na válu. V malé misce smícháme lžíci provensálského koření, půl lžičky soli a čtvrt lžičky mletého pepře, touto směsí posypeme maso z obou stran, zbylou kořenicí směs potom do masa vtlačíme. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno pokrájíme, spařené velké rajče oloupeme a rozkrájíme na kostičky o hraně asi 1 cm. Omytý půlkilový lilek a malé cukety krájíme na dvoucentimetrové kostky, papriky (1 červená, 1 žlutá a 1 zelená) zbavené stopek i semen na tenké proužky.

2

Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, na něm opékáme maso 4 minuty po každé straně, poté opečené maso přendáme na talíř.

3

Na pánev vlijeme zbytek oleje, 2 minuty na něm restujeme cibuli, česnek, lilek a cukety s paprikami. Poté přidáme rozkrájené rajče, půl lžičky soli, čtvrt lžičky pepře a za stálého míchání vše 6 - 7 minut povaříme.

4

Na zeleninu položíme opečené maso, pánev přiklopíme poklicí a zvolna 15 minut dusíme. Následně maso vyjmeme a do zeleniny zamícháme nasekanou zelenou petrželku a posekanou bazalku.

5

Na talíře navrstvíme zeleninu, navrch položíme kuřecí maso a podáváme s křupavou bagetou, nakrájenou na plátky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept