Recept

Španělská smažená kuřecí křidélka v sherry

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58811
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Citrony
1600 g Kuřecí křídla
3 polévková lžíce Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
220 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Rozmarýn
250 ml Sherry brandy
250 g Strouhanka
2,5 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tabasco
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,012 kcal
Kilojoule 4 234kJ
14% Sacharidy 51 g
85% Tuky 64 g
51% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Španělská smažená kuřecí křidélka v sherry postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená kuřecí křidélka zbavíme špiček, poté je vložíme do velké mělké mísy. Oloupaný česnek utřeme se lžičkou soli a lžičkou rozmarýnových lístků, v malé misce smícháme s tabascem, suchým vínem sherry a 2 lžícemi oleje.

2

Křidélka potřeme připravenou marinádou, mísu přikryjeme a dáme do chladničky alespoň na hodinu marinovat. V průběhu marinování křidélka občas obrátíme.

3

Mezitím nasekáme zelenou petrželku, smícháme ji se strouhankou a naplníme do silného igelitového sáčku. Do druhého sáčku dáme hladkou mouku, smíchanou se 2 lžícemi soli a ½ lžičkou mletého pepře. V misce ušleháme vejce se 3 lžícemi mléka, na tenké plátky pokrájíme citron.

4

Křidélka dále zpracujeme následně: necháme je okapat, vložíme do sáčku s moukou a protřepeme, aby se obalila, poté je omočíme v rozšlehaných vejcích a následně protřepeme v sáčku se strouhankou.

5

Obalená křidélka křidélka smažíme na velké pánvi, ve které jsme na vyšší teplotu rozehřáli zbytek oleje. Křidélka osmažíme do zlatova 10 - 12 minut z každé strany, hotová necháme okapat a ukládáme na pekáč v troubě, vyhřáté na 90° C. Tak maso zůstane teplé, než osmažíme i ostatní.

Poznámka

Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept