Andaluská kuřecí prsa s estragonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Andaluská kuřecí prsa s estragonem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58812 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Estragon |
700 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
8 ks | Šalotka |
100 ml | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 113,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Estragon, Rýže dušená, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Andaluská kuřecí prsa s estragonem postup přípravy receptu:
1 | Z citronu ostrouháme kůru, dáme ji do mističky, přidáme lžíci citronové šťávy a odložíme. Dále oloupeme šalotky a nasekáme čerstvý estragon. |
2 | Řízky z kuřecích prsou opláchneme, osušíme osolíme, opepříme a ve velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem je při vyšší teplotě opečeme 4 - 5 minut po každé straně. Opečené maso vyndáme na talíř, zmírníme oheň a na pánvi asi 5 minut restujeme celé šalotky, až změknou a zesklovatí. |
3 | Poté opět zvýšíme teplotu, k šalotkám na pánvi nalijeme horký drůbeží vývar, suché víno sherry a citronovou šťávu s kůrou. Omáčku povaříme za stálého míchání, aby se nepřipékala. |
4 | Do omáčky vložíme kuřecí maso a při mírné teplotě přikryté podusíme 4 - 5 minut. Následně maso i šalotky vyndáme, porce kuřete rozkrájíme napříč na silné plátky a společně se šalotkami je upravíme na nahřáté talíře. Do omáčky zamícháme zakysanou smetanu, estragon, půl lžičky soli a čtvrt lžičky pepře. |
5 | K masu se šalotkami přidáme dušenou rýži, porce přelijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.