Pikantní portugalské kuřecí nudličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní portugalské kuřecí nudličky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58813 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bageta |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Kapie |
700 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 882,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 52,5mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Chilli paprička, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Kuřecí prsa, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní portugalské kuřecí nudličky postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí prsa rozkrájíme na nudličky. Velkou červenou kapii bez stopky a semen pokrájíme na tenké proužky. Zelenou petrželku, chilli papričky i česnek nasekáme nadrobno. |
2 | Na pánvi rozehřejeme na vyšší teplotu lžíci olivového oleje a opékáme v něm za stálého míchání kuřecí maso 4 - 5 minut do zlatohněda. Opečené maso přendáme na mísu a odložíme. |
3 | Na pánev nalijeme zbytek oleje, na kterém poté 2 - 3 minuty restujeme kapii a chilli papričky s česnekem. Poté zvýšíme teplotu, přilijeme suché bílé víno a vaříme asi 2 - 3 minuty, než se objem šťávy sníží na polovinu. Do pánve vrátíme opečené maso, přidáme černé vypeckované olivy, osolíme, okořeníme pepřem a zakryté dusíme na mírném ohni cca 10 minut. |
4 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s krájenou bagetou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.