Recept

Pikantní portugalské kuřecí nudličky

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58813
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bageta
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Kapie
700 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej olivový
200 g Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 735kJ
21% Sacharidy 76 g
16% Tuky 12 g
83% Sodík 2 g
94% Bílkoviny 53 g

Pikantní portugalské kuřecí nudličky postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená kuřecí prsa rozkrájíme na nudličky. Velkou červenou kapii bez stopky a semen pokrájíme na tenké proužky. Zelenou petrželku, chilli papričky i česnek nasekáme nadrobno.

2

Na pánvi rozehřejeme na vyšší teplotu lžíci olivového oleje a opékáme v něm za stálého míchání kuřecí maso 4 - 5 minut do zlatohněda. Opečené maso přendáme na mísu a odložíme.

3

Na pánev nalijeme zbytek oleje, na kterém poté 2 - 3 minuty restujeme kapii a chilli papričky s česnekem. Poté zvýšíme teplotu, přilijeme suché bílé víno a vaříme asi 2 - 3 minuty, než se objem šťávy sníží na polovinu. Do pánve vrátíme opečené maso, přidáme černé vypeckované olivy, osolíme, okořeníme pepřem a zakryté dusíme na mírném ohni cca 10 minut.

4

Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s krájenou bagetou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept