Candát v pikantní omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát v pikantní omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58817 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Candát obecný |
60 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
40 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Sójová omáčka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Víno bílé |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 41,7mg |
Vláknina | 434,0mg |
Vitamín A | 21,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Česnek, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Candát v pikantní omáčce postup přípravy receptu:
1 | Rybu vykucháme, očistíme (necháme ji vcelku s hlavou i ocasem), přes tělo do ryby uděláme hlubší zářezy a osolíme. Rybu z obou stran osmažíme na oleji. |
2 | V mezičase připravíme omáčku. Na oleji zpěníme koření s cukrem a rozdrceným česnekem. Poté přidáme zbylé suroviny, povaříme. |
3 | Rybu naporcujeme a podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.