Aucklandské nadívané kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aucklandské nadívané kuře
Aucklandské nadívané kuře
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58820 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cuketa |
1000 g | Kuře |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rohlíky bílé |
150 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
350 ml | Zeleninový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 275,0mg |
Draslík | 635,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 457,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Kuře, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zeleninový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Aucklandské nadívané kuře postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme nádivku. Do hrnce dáme vařit 1,5 litru osolené vody. Oloupanou mrkev i omyté menší cukety rozkrájíme na malé kostky. Když voda začne vřít, vsypeme nakrájenou mrkev, po třech minutách cuketu. Společně ještě vaříme 3 minuty, poté zeleninu scedíme. Na kostičky nakrájíme slaninu a rozšleháme vejce. |
2 | Do mléka namočíme rohlík pokrájený na plátky, k němu přidáme zeleninu se slaninou, šlehané vejce, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme čtvrt hodiny odpočinout. |
3 | Mezitím troubu zapneme na 180°C. Středně velké kuře omyjeme a osušíme. Poté ho osolíme, opepříme, naplníme připravenou nádivkou a vložíme na pekáč. Přelijeme olejem, podlijeme horkým zeleninovým vývarem a dáme do předehřáté trouby. |
4 | Pečeme 1½ - 1¾ hodiny, při pečení poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby přilijeme ještě horký vývar. |
5 | Upečené kuře i nádivku rozdělíme na 4 porce a upravíme na talíře. Podáváme přelité vypečenou šťávou a posypané sekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.