Recept

Iowská krůta s nádivkou z nakládané kukuřice

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58822
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Jablka
3,5 kg Krůta
400 g Kukuřice cukrová nakládaná
1 polévková lžíce Majoránka sušená drhnutá
125 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Rohlíky bílé
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 933 kcal
Kilojoule 3 905kJ
5% Sacharidy 19 g
38% Tuky 29 g
33% Sodík 661 mg
253% Bílkoviny 142 g

Iowská krůta s nádivkou z nakládané kukuřice postup přípravy receptu:

1

Do nádivky rozkrájíme rohlík na kostičky, které vsypeme do misky, v níž jsme rozšlehali vejce. Scedíme nakládanou sladkou kukuřici, nálev uchováme. Dále z velkého jablka vykrojíme jádřinec a dužinu pokrájíme na kostičky. Kukuřici a jablko přimícháme k namočenému rohlíku, osolíme, okořeníme pepřem a sušenou majoránkou. Nádivku dobře promícháme a necháme 20 minut rozležet.

2

Střední krůtu omyjeme, osušíme, potom ji uvnitř i na povrchu osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Dutinu uzavřeme jehlicí, krůtu svážeme potravinářským provázkem a uložíme na pekáč. Poté ji potřeme rostlinným olejem, podlijeme nálevem z kukuřice a pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 180°C.

3

Při této teplotě pečeme 2¾ - 3 hodiny do zlatohněda. Přitom průběžně poléváme výpekem, je-li třeba, doplníme ho horkým drůbežím vývarem nebo vodou.

4

Když je krůta upečená, vyndáme ji z pekáče a naporcujeme, šťávu trochu zjemníme máslem, které necháme rozpustit.

5

Krůtu upravíme na talíře a porce přelijeme šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept