Recept

Portugalské kuře s portským vínem, bramborami a rajčaty

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58829

Ingredience

2 ks Bobkový list
600 g Brambory
5 ks Cibule
1000 g Kuře
2 polévková lžíce Majoránka
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
150 ml Víno portské
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 287kJ
12% Sacharidy 43 g
51% Tuky 38 g
42% Sodík 842 mg
94% Bílkoviny 53 g

Portugalské kuře s portským vínem, bramborami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, zvenku i zevnitř osolíme a opepříme. Oškrábané brambory pokrájíme na větší kousky a necháme je na 10 minut do poloměkka vařit v 1,5 litru osolené vody. Povařené brambory následně slijeme. Zatímco se brambory vaří, malé cibule pokrájíme na klínky, česnek na plátky, čerstvou majoránku nasekáme na drobno.

2

Cibuli s česnekem dáme na větší pekáč se lžící olivového oleje. Přidáme brambory, lžíci nasekané majoránky, bobkový list, krájená konzervovaná rajčata, přilijeme suché bílé víno i portské víno, přisolíme, opepříme a promícháme.

3

Navrch položíme kuře, pekáč přiklopíme a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Dusíme cca hodinu, poté pekáč odkryjeme, stáhneme teplotu na 180°C a dopečeme ještě 1,5 hodiny.

4

Upečené kuře i přílohy rozdělíme na talíře, podáváme posypané zbytkem majoránky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept