Bramborový salát s celerovou marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s celerovou marinádou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5883 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
800 g | Brambory vařené |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 972,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s celerovou marinádou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a ještě horké nakrájíme na kolečka. |
2 | Připravíme marinádu z oloupaného, doměkka uvařeného a prolisovaného celeru, smíchaného s hořčicí, octem, vodou, olejem solí a cukrem. |
3 | Marinádou zalijeme brambory a salát posypeme jemně nakrájenou cibulí a petrželkou. |
4 | Podáváme k masu. |