Jednoduchý recept

Plněné hovězí plátky s jarní cibulko

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58831

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 kostka Bujón hovězí
1 ks Cibule
3 g Cibulka jarní
1 ks Citrony
400 g Hovězí maso přední
1 dl Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Párky Frankfurtské
1 polévková lžíce Sójová omáčka
1 kávová lžička Sůl
5 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 571kJ
3% Sacharidy 11 g
53% Tuky 39 g
54% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Plněné hovězí plátky s jarní cibulko postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na tenké plátky, posypeme solí, pepřem a naklepeme. Poté je zalijeme olejem, vložíme na plátky nakrájený česnek a necháme celou noc maso naložené. Po naložení plátky masa rozložíme, do středu každého vložíme na proužky pokrájenou anglickou slaninu, vedle dáme podle velikostí plátků ještě párek. Poté plátek přeložíme, okraje sklepneme dohromady a obalíme v mouce.

2

Naplněné maso vyskládáme na rozpálenou suchou pánev. Přilijeme zbylý olej z nádoby, ve které bylo maso naložené, zprudka po obou stranách opečeme a plátky vybereme. Ve stejném oleji osmažíme do měkka na kolečka krájenou cibuli. Naskládáme na ni zpátky plněné plátky a chvilku z obou stran opékáme ještě na cibulce. Následně přidáme sójovou omáčku, vlijeme bujón a dolijeme vínem. Pod pokličkou dusíme do měkka.

3

Hotové jídlo podáváme na jednotlivých teplých talířích, ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu na dochucení. Nakonec maso přelijeme připravenou sójovou omáčkou a posypeme pokrájenou zelenou částí jarní cibulky.

Poznámka

Podáváme jako teplé hlavní jídlo s bramborovou kaši a kyselou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept