Plněné hovězí plátky s jarní cibulko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné hovězí plátky s jarní cibulko
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58831 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kostka | Bujón hovězí |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 g | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
400 g | Hovězí maso přední |
1 dl | Olej olivový |
250 g | Párky Frankfurtské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 110,4mg |
Draslík | 567,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 25,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Citrony, Hovězí maso přední, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné hovězí plátky s jarní cibulko postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na tenké plátky, posypeme solí, pepřem a naklepeme. Poté je zalijeme olejem, vložíme na plátky nakrájený česnek a necháme celou noc maso naložené. Po naložení plátky masa rozložíme, do středu každého vložíme na proužky pokrájenou anglickou slaninu, vedle dáme podle velikostí plátků ještě párek. Poté plátek přeložíme, okraje sklepneme dohromady a obalíme v mouce. |
2 | Naplněné maso vyskládáme na rozpálenou suchou pánev. Přilijeme zbylý olej z nádoby, ve které bylo maso naložené, zprudka po obou stranách opečeme a plátky vybereme. Ve stejném oleji osmažíme do měkka na kolečka krájenou cibuli. Naskládáme na ni zpátky plněné plátky a chvilku z obou stran opékáme ještě na cibulce. Následně přidáme sójovou omáčku, vlijeme bujón a dolijeme vínem. Pod pokličkou dusíme do měkka. |
3 | Hotové jídlo podáváme na jednotlivých teplých talířích, ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu na dochucení. Nakonec maso přelijeme připravenou sójovou omáčkou a posypeme pokrájenou zelenou částí jarní cibulky. |
Poznámka
Podáváme jako teplé hlavní jídlo s bramborovou kaši a kyselou okurkou.