Polévka z vepřového masa s dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z vepřového masa s dýní
Polévka z vepřového masa s dýní
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58832 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
350 g | Dýně |
0,5 polévková lžíce | Ocet |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
1,5 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1,5 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřová kýta |
100 ml | Víno bílé |
1,3 l | Vývar zeleninový |
80 g | Žampiony čerstvé |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýně, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Petržel - nať, Solamyl, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet, Sádlo vepřové škvařené, Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z vepřového masa s dýní postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou dýni rozkrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony očistíme a krájíme na plátky. Maso očistíme, nakrájíme na plátky a z plátků ještě krájíme drobné nudličky. Petrželovou nať rozsekáme na jemno. |
2 | Maso s cibulí zpěníme na sádle. Smažíme, až maso zezlátne, během smažení přidáme houby. Poté zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozšlehali Solamyl a povaříme na mírném plameni zhruba čtvrt hodiny. Do polévky přidáme dýni, vaříme ještě asi 20 minut. Na závěr přimícháme koření, víno, ocet, sójovou omáčku a sůl. |
3 | Polévku podáváme s petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.