Kořeněná drůbeží polévka s kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná drůbeží polévka s kukuřicí
Kořeněná drůbeží polévka s kukuřicí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58833 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
120 g | Kukuřice jemná v mírně slaném nálevu |
200 g | Kuřecí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Paprika mletá pálivá |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Smetana |
1 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Šunka dušená |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
30 ml | Víno bílé |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
1,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 278,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice jemná v mírně slaném nálevu, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl, Šunka dušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná drůbeží polévka s kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, šunku krájíme na nudličky, česnek prolisujeme, naložená kukuřičná zrna scedíme a necháme okapat, petrželovou nať nasekáme na jemno. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso a česnek. Směs zalijeme vývarem, přidáme sůl, koření, víno a Šunku, na středním plameni vaříme. Během varu polévku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě. Do uvařené polévky vlijeme bílek rozšlehaný ve smetaně, polévku už dále nevaříme. Podáváme s nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.