Jednoduchý recept

Hovězí plátky zapečené s brambory s křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58834

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso přední
3 polévková lžíce Kečup ostrý
50 g Křen
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
5 dl Voda pitná
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
7% Sacharidy 26 g
23% Tuky 17 g
10% Sodík 208 mg
46% Bílkoviny 26 g

Hovězí plátky zapečené s brambory s křenem postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso rozkrájíme na plátky, nařízneme okraje. Posypeme špetkou soli, opepříme, naklepeme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Opečené plátky dáme do hrnce, na stejném oleji osmažíme do zlatova na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, lehce osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do omáčky naskládáme opečené maso, vložíme do horké trouby a pod pokličkou zapékáme do poloměkka.

2

Poté na maso skládáme na tenká kolečka nakrájené oloupané brambory. Společně zapékáme do měkka, před dokončením polijeme zbylou osolenou smetanou. Vytáhneme z trouby, posypeme povrch jemně nastrouhaným křenem a jemně nasekanou petrželovou natí. Podle porcí rozdělíme jídlo na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé, jako hlavní chod s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept