Roštěnky se sardelovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky se sardelovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58837 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Okurky nakládané |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sardelová pasta |
2 špetka | Sůl |
5 dl | Vývar z hovězích kostí |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 102,6mg |
Draslík | 733,3mg |
Vláknina | 993,2mg |
Vitamín A | 289,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky se sardelovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Roštěnou pokrájíme na plátky, které na obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme, v pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Osmažené plátky vybereme z pánve a udržujeme teplé k dalšímu použití. |
2 | V hrnci na rozpáleném másle osmahneme za stálého míchání drobně rozkrájenou cibuli. Vrátíme do hrnce osmažené roštěnky, podlijeme vývarem, pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Po dobu dušení roštěnky obrcíme a podle potřeby podléváme vývarem. |
3 | Smetanu důkladně promícháme se sardelovou pastou, přidáme na malé kostky pokrájené okurky. Maso opět vybereme, rozdělíme na jednotlivé |
4 | talíře. Ochucenou smetanu vlijeme do zbylé šťávy z masa, promícháme, chvilku prohřejeme a odstavíme. |
5 | Teplou omáčkou přelijeme roštěnky na talířích. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky. Podáváme jako teplé hlavní jídlo.