Jednoduchý recept

Roštěnky se sardelovou omáčkou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58837

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
100 g Máslo čerstvé
100 g Okurky nakládané
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sardelová pasta
2 špetka Sůl
5 dl Vývar z hovězích kostí
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 064kJ
1% Sacharidy 4 g
56% Tuky 42 g
33% Sodík 656 mg
45% Bílkoviny 25 g

Roštěnky se sardelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Roštěnou pokrájíme na plátky, které na obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme, v pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Osmažené plátky vybereme z pánve a udržujeme teplé k dalšímu použití.

2

V hrnci na rozpáleném másle osmahneme za stálého míchání drobně rozkrájenou cibuli. Vrátíme do hrnce osmažené roštěnky, podlijeme vývarem, pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Po dobu dušení roštěnky obrcíme a podle potřeby podléváme vývarem.

3

Smetanu důkladně promícháme se sardelovou pastou, přidáme na malé kostky pokrájené okurky. Maso opět vybereme, rozdělíme na jednotlivé

4

talíře. Ochucenou smetanu vlijeme do zbylé šťávy z masa, promícháme, chvilku prohřejeme a odstavíme.

5

Teplou omáčkou přelijeme roštěnky na talířích. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky. Podáváme jako teplé hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept