Jednoduchý recept

Roštěnky z Vídně

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58838
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
6 polévková lžíce Hořčice
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
5 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 907kJ
3% Sacharidy 11 g
46% Tuky 35 g
26% Sodík 527 mg
47% Bílkoviny 26 g

Roštěnky z Vídně postup přípravy receptu:

1

Nakrájené roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, polijeme olejem a necháme čtyři hodiny odležet. Poté roštěnky osolíme, opepříme, naskládáme na rozpálenou pánev a po obou stranách opečeme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme na kolečka rozkrájený neoloupaný citron. Vše ještě chvilku dusíme do měkka.

2

V jiné pánvi na rozpáleném másle do zlatova osmažíme na kolečka pokrájenou cibuli. Poté vložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Zamícháme, cibuli odstavíme.

3

Měkké roštěnky klademe na jednotlivé talíře, přidáme osmaženou cibuli s česnekem, vedle položíme lžící hořčice a okapaný hrášek. Porce přelijeme výpekem, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept