Roštěnky z Vídně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky z Vídně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58838 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
6 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
250 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
5 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 81,2mg |
Draslík | 740,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 607,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky z Vídně postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, polijeme olejem a necháme čtyři hodiny odležet. Poté roštěnky osolíme, opepříme, naskládáme na rozpálenou pánev a po obou stranách opečeme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme na kolečka rozkrájený neoloupaný citron. Vše ještě chvilku dusíme do měkka. |
2 | V jiné pánvi na rozpáleném másle do zlatova osmažíme na kolečka pokrájenou cibuli. Poté vložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Zamícháme, cibuli odstavíme. |
3 | Měkké roštěnky klademe na jednotlivé talíře, přidáme osmaženou cibuli s česnekem, vedle položíme lžící hořčice a okapaný hrášek. Porce přelijeme výpekem, přidáme vhodnou přílohu a podáváme. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.